Order allow,deny Deny from all INTU - Cum să reușești la un interviu? | INTU Romania | internships

INTU – Cum să reușești la un interviu?

  1. home
  2. Blog
  3. INTU – Cum să reușești la un interviu?
INTU - Cum să reușești la un interviu?

Ai căutat o groază de timp jobul mult dorit și, în sfârșit, ai dat de el? Super! Înseamnă că acum trebuie să te pregătești de interviu! Dar ce presupune, mai exact, un interviu și de ce toată lumea e așa panicată atunci când vine vorba de el?

Te stresează ideea, nu-i așa? Parcă emoțiile te cuprind mai tare cu cât ziua cea mare, a interviului, e mai aproape. E normal! Cu cât îți dorești mai tare jobul, cu atât te vei gândi mai mult cum va fi, ce întrebări vei primi, ce întrebări ar trebui să pui, cum ar trebui să te îmbraci și lista continuă. Dacă, totuși, vei respecta și vei încerca să bifezi anumite idei, interviul va fi floare la ureche și sigur vei ocupa poziția dorită în cadrul jobului! Mai jos ai anumite tips & tricks pentru un interviu de succes!

Nu întârzia!

E literă de lege. Niciodată nu întârzii la interviu. Nu poți lăsa din prima o impresie greșită angajatorilor! Mai bine să fii acolo înainte de ora stabilită decât să ajungi cu o jumătate de oră mai târziu.

Interesează-te despre companie și job

Nimic nu e mai awkward decât momentul în care ești întrebat despre companie și job, iar tu nu știi să răspunzi… Tocmai de aceea este bine să pleci de-acasă cu lecția învățată! Încearcă să afli cât mai multe despre ei, să vezi istoricul companiei, să le înțelegi strategia de comunicare și, bineînțeles, să știi targetul lor.

Totodată, e bine să știi care au fost proiectele lor recente, cum sunt tratați angajații și cât oferă acestora, care este, în principiu, backgroudul lor. Think outside of the box! Sigur o să afli mai multe decât crezi la un simplu research.

Pregătește-ți întrebările

Răspunsul „Nu” atunci când ei vor să știe dacă ai întrebări pentru ei nu te va ajuta deloc. Așa cum ei au o groază de întrebări pentru tine, e bine ca și tu să ai câteva. Astfel, își vor da seama că ești cu adevărat interesat de job, că ești curios și deopotrivă serios. Spre exemplu, poți pune unele din următoarele întrebări:

Puteți detalia care sunt responsabilitățile de zi cu zi pe care le presupune acest job?
Cum ați descrie caracteristicile cuiva care ar avea succes în acest rol?
Care sunt provocările cu care vă confruntați în prezent?

Fă-i să fie atenți la tine

Atunci când ai de spus lucruri interesante despre tine și ajungi să captezi atenția intervievatorilor, ești cu un pas în față! „Ăăă” sau „Nu știu!” nu o să ia locul răspunsurilor. Spune-le despre tine, ce îți place să faci, ce ai făcut în trecut, care sunt skill-urile tale, la ce vrei să lucrezi, ca să fii mai bun, de ce vrei să lucrezi acolo și așa mai departe. Un personal elevator pitch e, poate, cel mai important lucru la un interviu. Dacă tu nu știi lucruri despre tine, atunci cine să știe?

Nu neglija îmbrăcămintea și atitudinea

„Dress for success” ar trebui să fie motto-ul care te ajută să-ți alegi hainele potrivite! Îmbracă-te cu un nivel peste jobul pe care îl râvnești. Decide cu o seară înainte ce vrei să porți, ca să nu stai pe ultima sută de metri să-ți alegi hainele.

Nu este vorba doar despre costume, ci despre aspectul și purtarea hainelor care sunt curate și potrivite pentru tine. Nu omite faptul că trebuie să te simți confortabil, să fii tu pe întreaga durată a interviului!

Lasă cea mai bună impresie posibilă!

Dacă ai bifat toate punctele de mai sus, rămâne unul singur, care, de fapt, le adună pe toate la un loc: să lași cea mai bună impresie, din toate punctele de vedere! Fii sigur pe tine și natural, transmite prin limbajul corpului că nu ai chiar atât de multe emoții, rămâi optimist atunci când ți se pun întrebări tricky și zâmbește-le (fără să exagerezi)!

Chiar dacă ai trimis pe mail toate actele de care ei aveau nevoie, arată-le că ești mereu cu un pas înainte. Nu uita să ai cu tine un CV și restul actelor care dovedesc experiența, abilitățile și realizările tale. Și, bineînțeles, nu-ți uita pixul și agenda acasă!

Articole recomandate

Meniu
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO

studentangajator
Element 1
Element 2
Element 3

...

se încarcă...