Order allow,deny Deny from all Discovership | INTU Romania | internships

Discovership este un proiect ambițios coordonat de Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), în parteneriat cu Uniunea Studenților din România (USR) și Federația Asociațiilor Studenților la Medicină din România (FASMR). Scopul acestuia este de a sprijini studenții în vederea inserției pe piața muncii din România și de a le satisface nevoile dintr-o altă perspectivă față de un internship tradițional. 

Pandemia a îngreunat foarte mult activitatea academică a studenților, cât și parcurgerea orelor de practică. Din  această această cauză, s-a identificat nevoia inițierii unui nou model de internship, adaptat la condițiile actuale, care să ajute în mod real creșterea gradului de angajabilitate.

Conceptul de Discovership include nevoi identificate pentru care s-au găsit soluții extrase direct de la studenți. Printre acestea se numără un program de mentorat profesional, un program flexibil și comunicarea în privința zilelor de lucru la distanță. 

Discovership își propune să le ofere studenților posibilitatea de a deprinde abilități necesare pieței muncii, posibilitatea de networking  cu personalități cu experiență în domeniul respectiv sau cu persoane relevante din cadrul companiei. De asemena, se urmărește valorificare cunoștințelor dobândite în mediul universitar, cât și deprindere de noi abilități profesionale.

Foarte important pentru studenți este să primească sprijin de tip orientare în carieră, deoarece la începerea unui internship aceștia au destule neclarități pe care dorim să le rezolvăm prin acest nou concept.

Acesta va fi alcătuit din două programe. Primul va consta într-o perioadă de 1-2 luni de muncă full-time cu condițiile stabilite de angajator, iar cea de-a doua se va desfășura pe o perioadă flexibilă de 3 luni. O altă variantă ar fi alocarea unui număr de ore, iar studentul să își planifice programul pe perioada verii.

Un alt obiectiv al proiectului îl reprezintă diminuarea birocrației în procesul de recrutare al studenților și facilitarea centrelor de cercetare necesare pentru diversificarea pieței discovership-urilor. De asemenea, propunem implementarea unui sistem de feedback atât pentru angajator, cât și pentru student. 

Discovership este un nou concept de internship bazat pe nevoile și dorințele studenților, menit să sprijine dezvoltarea profesională și să consolideze legătura acestora cu piața muncii, oferindu-le diverse oportunități de carieră. 

Articole recomandate

Meniu
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO

studentangajator
Element 1
Element 2
Element 3

...

se încarcă...