Order allow,deny Deny from all Cum a influențat virusul Covid-19 sectorul voluntarilor | INTU Romania | internships

Cum a influențat virusul Covid-19 sectorul voluntarilor

  1. home
  2. Blog
  3. Cum a influențat virusul Covid-19 sectorul voluntarilor

Perioada pandemică a generat o schimbare radicală în rândul activităților desfășurate de către instituții, companii, organizații, forțând în acest sens găsirea unor alternative viabile pentru demersurile realizate de către persoanele care activează în aceste domenii. 

COVID-19 a afectat miliarde de vieți pe tot globul. Instituțiile, întreprinderile, indivizii și organizațiile non-guvernamentale se luptă pentru a salva vieți, pentru a sprijini societatea și pentru a menține afacerile și organizațiile pe linia de plutire. În aceste vremuri fără precedent, rolul ONG-urilor a devenit primordial în combaterea coronavirusului și a impactului acestuia asupra celor mai vulnerabile categorii ale societății.

Pentru a veni în ajutorul societății, multe din organizațiile non-guvernamentale și-au îndreptat atenția către activitățile care sunt necesare în această perioadă. Astfel, mulți voluntari au creat campanii de informare și prevenție privind virusul SARS-COV-2, au livrat alimente și diverse produse necesare persoanelor în nevoie.

În ceea ce privește organizațiile studențești, acestea au reușit treptat să își adapteze activitățile și proiectele, astfel încât să se mențină impactul pe care asociațiile le au în rândul studenților. Astfel, acestea și-au mutat activitatea în mediul online și au inițiat diferite evenimente pentru grupul pe care îl reprezintă. Schimbarea aceasta a însemnat de fapt demararea unor inițiative de interes pentru studenți și au satisfăcut anumite nevoi ale acestora prin conferințe pe diferite teme, ateliere care valorifică educația nonformală, au promovat diversele oportunități pentru studenți în această perioadă atât din sfera personală, cât și academică și profesională. 

Când vine vorba de resursa umană necesară pentru desfășurarea acestor activități, voluntarii au îmbrățișat noi stiluri de lucru, comunicare și colaborare. Munca la distanță și întâlnirile online au intrat rapid în rutina voluntarilor, existând o dependență tot mai mare de web și platforme viabile pentru a sprijini proiectele, activitățile și întâlnirile de lucru. 

Chiar dacă programele online prezintă avantaje în ceea ce privește networking-ul virtual, confortul și flexibilitatea programului de lucru, munca de acasă evidențiază o serie de dezavantaje, deoarece pentru mulți dintre noi înseamnă absența interacțiunii interumane prin lipsa activităților de grup face-to-face. În același timp, volumul mare de informație pe care tinerii au fost nevoiți să îl asimileze într-o perioadă scurtă de timp, în încercarea de a balansa cursurile de la facultate cu un job online, a reprezentat un alt dezavantaj al locurilor de muncă a căror activitate este exclusiv de acasă.

În contextul actual, experiența profesională este din ce în ce mai greu de revendicat, ea fiind dobândită de către studenți, în urma implicării lor în activitățile de voluntariat derulate la nivelul organizațiilor, care au ca scop reprezentarea intereselor studenților din facultățile respective. Mai mult decât atât, angajatorii nu urmăresc  statutul pe care îl ocupă un voluntar în cadrul unei organizații, ci know-how-ul pe care l-a dobândit în urma experienței avute în ceea ce privește coordonarea unui proiect sau gestionarea unei activități care implică din nou lucrul în echipă.

Articole recomandate

Meniu
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO

studentangajator
Element 1
Element 2
Element 3

...

se încarcă...