Order allow,deny Deny from all Ce am învățat din criza Covid-19 | INTU Romania | internships

Ce am învățat din criza Covid-19

  1. home
  2. Blog
  3. Ce am învățat din criza Covid-19

Forțați de virusul Covid-19 să rămânem în casă, mutându-ne activitatea în mediul online, am avut prilejul de a reflecta, de a petrece timp cu noi înșine, vizualizând astfel activitățile ce ne aduc un tonus pozitiv. La un an de la debutul pandemiei, putem dezvălui lucrurile pe care le apreciem și care ne fac cu adevărat fericiți.

Fiind într-o perioadă de criză, modul în care selectăm și filtrăm informațiile trebuie făcut într-un mod atent, astfel încât să nu ne panicăm. Să supraestimăm sau să ne îndreptăm atenția către scenariul negativ nu ne aduce vreun beneficiu. Însă, ne putem concentra atenția către știrile cu un impact pozitiv, precum webinarii de calitate desfășurate online sau către informațiile de dezvoltare personală.

Pandemia ne-a conectat, ne-a arătat cât de important este să rămânem uniți. Să socializăm cu persoanele dragi a devenit un obicei zilnic, am căpătat mai multă răbdare, am dăruit altora și am devenit solidari. I-am ajutat pe cei din jurul nostru comunicând cu ei sau învățându-i ceva nou. Astfel, această situație de criză a scos la iveală autenticitatea din oameni, bunătatea lor.

Cu toate că pandemia ne-a luat posibilitatea de a călători în afara țării, am conștientizat ceva mult mai de preț: am realizat cât de frumoasă este țara noastră. România este o țară bogată din multe puncte de vedere, are locuri pitorești, orașe medievale sau peisaje naturale uimitoare. Am învățat să nu ne desconsiderăm țara, ceea ce ne-a adus mai aproape de rădăcinile noastre, de poporul nostru.

Nu în ultimul rând, am învățat să trăim clipa prezentă, fără să ne gândim la trecut sau la viitor. Când privim în noi, către pasiunile noastre, descoperim cât de multe activități putem face  acasă. Fiecare dintre noi are o pasiune sau o activitate lăsată deoparte din cauza lipsei de timp. Noi alegem calea pe care o vom lua în fiecare zi, iar modul în care ne petrecem timpul arată ce ne dorim de la noi în viitor. De altfel, acesta este cel mai bun moment de a  începe acele activități amânate.

Viața este o lecție din care am învățat și vom continua să învățăm în fiecare zi. Nu este necesar ca totul să fie perfect pentru a avea încredere în noi, pentru a aprecia ceea ce avem în jurul nostru. Este suficient să fim recunoscători.   

Articole recomandate

Meniu
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO

studentangajator
Element 1
Element 2
Element 3

...

se încarcă...